Tidligere i år fikk jeg endelig gjort ferdig, og fornyet trappa fra hovedplan til 2. etasje. Nå stod trappa til kjelleren for tur. Her fant vi ut at vi skulle utnytte plassen maksimalt og laget skuffer i hvert trinn.

Hvis du ønsker å fornye trappen din for en rimelig penge, kan du sjekke ut løsningen vi valgte – med klikk-vinyl og en alu-profil i front – her

Lag skuffer i trappen

Den lille trappen fra avsatsen og ned til kjellergulvet var sliten og ikke særlig pen, så jeg bestemte meg for å lage en ny. Og siden jeg nå skulle bygge den opp trinn for trinn, tenkte vi at vi like gjerne kunne lage skuffer mellom trinnene. Jeg tilpasset nye vanger og laget en skuff – festet med skuffebeslag med kulelager – på hvert trinn før jeg fortsatte med neste trinn. Ved å gjøre meg helt ferdig med hver skuff før jeg la neste trinn, hadde jeg masse åpen plass å jobbe på for å få skuffene til å passe perfekt.

 

Her er den gamle trappen fra avsatsen og til til kjelleren fjernet. Det er fortsatt en del timer igjen med teppefjerning og limskraping før jeg kan lage ny trapp… :-/ Jeg endte opp med å fjerne panelet på «bakveggen også» og la i stedet en kryssfinérplate som vi malte hvit.

 

nytt gulvbelegg

Etter at 80-tallsteppet var fjernet, la jeg nytt gulvbelegg i klikk-vinyl før jeg begynte på trappa. Under belegget har jeg et lag med trepapp og nederst mot betonggulvet, et lag med plast.

 

Trappetrinn på plass

Her er trinnene lagt løst på plass for se at alt passer. De «indre trappevangene» som her er kappet i samme vinkel som trappa, kuttet jeg til slutt til 90 grader. ‘Endestykkene’ blir da skjult av skuffefronten som du ser på neste bilde.

 

Skuffer på plass

Jeg brukte det jeg hadde liggende av materialer for å lage skuffene. Frontene er ca 1 mm mindre enn åpningen mellom trinnene slik at det ikke skal gape for mye. For å åpne skuffene boret jeg bare et hull til fingeren.

 

Ferdig skuffe-trapp

Ferdig – nesten! Mangler bare litt lister, et strøk til med maling og gulvbelegg på avsatsen. Men med skuffer i trappen har vi fått ekstra lagringsplass til ting vi ikke bruker så ofte.

 

Skap under trapp

Til slutt laget jeg et skap under øvre del av trappa. Her samlet det seg fort mye skrot, så hvorfor ikke skjule det? På bildet gjenstår det litt maling, men skapet huser nå alt av kufferter, vesker og bager.