Det er mange måter å lage solide og pene sammenføyninger på. Jeg kom nylig over en TREND CDJ600 på Finn.no, så jeg måtte jo selvfølgelig prøve å lage noen trebokser med sinkjiggen. En sink har en fordel som såkalte ‘finger-joints’ ikke har (vet ikke hva det heter på norsk), nemlig at den ene siden av skjøten ikke er synlig. Dette er selvfølgelig en fordel når du f.eks. skal lage skuffer el.

Jeg fant en annonse på Finn der en kar solgte jiggen for utrolig 500 kroner, så denne kommer jeg til å beholde selv om det ikke er noe som kommer til å bli brukt ukentlig… Prøveprosjektet mitt ble noen små bokser på ca. 15x15x15 cm som jentene har har noen små plastleker oppi. Jeg brukte svipennen til å skrive inn forbokstavene (Mina og Sara).

Sinkjigg

Jeg har virkelig ikke peiling de ulike måtene man kan lage sterke skjøter på. Men jeg har kjøpt en kopi av KREGs lommrhulls-jigg på eBay som jeg brukte da jeg skrudde sammen en sovesofa, og jeg kommer til å lage en jigg til bordsagen for å lage ‘finger-joints’. Men jeg må si resultatet med denne Trend-jiggen ble ganske pent. Jeg har tre forskjellige håndoverfreser, og malen som følger jiggen passet heldigvis på en av dem. Etter et par forsøk på noen test-planker, passet stykkene sammen som hånd i hanske.

Her har du en video som viser jiggen i bruk (ikke min film).

Illustrasjon Trend CDJ600

 

 

LagreLagre

LagreLagre