Skal du pusse opp trappen, men er ikke sikker på hvordan du skal angripe den? Her er en rimelig idé til en gjør-det-selv trappefornyelse som fungerte fint for oss.

For et par år siden la vi et nytt belegg i gangen som skulle tåle slitasje, møkk og fuktighet. Vi valgte Tarketts Starfloor som er et klikk-system for vinylstaver. Genialt; enkelt å legge og slitesterkt.

Vi la det samme belegget på en trappeavsats og i gangen i 2. etasje, så det ble naturlig å legge det samme i trappen også for å få en slags sammenheng.

Trappen har tydeligvis vært pusset opp en gang tidligere – på 80-tallet etter teppet å dømme:-) Under fant vi det som trolig er det originale belegget fra dengang huset var nytt på 70-tallet.

Gjør-det-selv trappefornyelse

Ved å kappe belegget til nesten riktig størrelse på bordsagen, var det en enkel jobb å få dem til å passe perfekt med en høvel.

Faktisk trenger du svært lite avansert verktøy for å gjøre jobben: en håndsag eller kappsag for å kappe vinylstavene, en baufil for å kutte alu-profilen og en høvel for å justere vinylen til å passe perfekt.

Du kan selvfølgelig få trappen din fornyet av profesjonelle for alt mellom 20.000-30.000 kroner – eller du kan kjøpe ferdige trappetrinn med trappenese innkludert som du bare legger rett på eksisterende trinn. Men siden vi allerede hadde lagt belegg på trappeavsatsen og i 2. etasje, synes vi det ville se rart ut med noe helt annet i trappetrinnene.

Ved å kappe belegget selv, kostet ikke denne løsningen mer enn 2500-3000 kroner.

trappefornyelse - med teppe fra 80-tallet

Først fjernet jeg teppet som var limt på trinnene en gang på 80-tallet.

 

Trappefornyelse - gammelt belegg

Deretter skrapte jeg vekk gulvlim og fant dette psykedeliske belegget fra 70-tallet…

Trappefornyelse - nytt vinylbelegg

…før vi malte og la nytt vinylbelegg.