Det gamle gjerde vårt råtnet bokstavelig talt på rot, så jeg kjøpte impregnerte materialer i håp om at det neste stakittgjerde skal vare noen år. 

Å snekre sammen et stakittgjerde er virkelig ingen heksekunst. Hvem som helst klarer dette med en skrudrill, en sag og et vater. Men det tar tid, det er kjedelig og det er ikke så lett å bestemme seg for stil og utseende som man kanskje skulle tro…:-)

Kløve og høvle

Jeg det nok litt unødvendig komplisert ved å kjøpe materialer som måtte klyves på langs. Jeg kjøpte 43x28mm lekter og delte disse på langs på bordsagen. Kjørte de deretter skrått over en høvel for å lage en skråkant også på kuttsiden. Jeg kunne selvfølgelig ha kjøpt smalere lekter med en gang, men de er for det første dyrere, og det hadde gitt dobbelt pris siden jeg ville trengt dobbelt så mange løpemetre.

Stakittgjerde og port

Det tok oss lang tid å bestemme hvordan gjernde skulle se ut. Men den tenkejobben gjorde vi året før da vi laget en port for å holde ungene på gårdsplassen:-)
Denne porten var igjen samme stil som jeg brukte på en ny inngangstrapp med overbygg og terrasse. Egen post om dette kommer trolig snart…

 

Nytt stakittgjerde Nytt stakittgjerde Nytt stakittgjerde