Da vi skulle pusse opp ett av soverommene våre nylig, fikk jeg kona med på å lage en pallevegg!

Eldstemann Marius flyttet ut sommeren 2017, så tiden var innen for en oppussing. Miljana ville ha walk-in-garderobe, så jeg måtte sette opp en lettvegg. Vi bestemte oss for å prøve noe nytt, og ble enige om slitte materialer fra godt brukte paller:-)

Hvis du har tenkt å prøve deg på en tilsvarende pallevegg, er mitt klare råd: lag et tilpasset brekkjern for demonteringen! Plankene på en pall sitter UTROLIG godt fast, og jeg vet ikke hvor mange jeg ødela i forsøket på å bryte dem fra hverandre med makt… (Det finnes mange oppskrifter på Youtube hvis du kan sveise)

Uansett; Da pallene endelig var demontert, kjørte jeg dem gjennom en tykkelseshøvel og brukt pussemaskinen MYE.

Pallevegg av 8 paller

Selve veggen er bare en lettvegg av 2″x4″ kledd med sponplater på begge sider. På siden hvor jeg skulle feste pallematerialene, malte jeg platene mørke så evt. gliper mellom plankene ikke skulle bli så tydelige.

Til denne veggen – som er ca 5m x 2,30 – gikk det med 8 paller. Det ble selvfølgelig noe svinn fordi jeg ødela en del bord da jeg skulle dele pallene…

Palle-planken er festet med dykkertpistol. Som du ser på bildene la jeg et par bord flatt for å lage en liten hylle…

Etter at veggen var ferdig tok jeg en ny runde med pussemaskinen og oljet til slutt med en gulvolje.

Malte sponplater

Sponplatene skrudd fast og veggen halvveis malt.

 

palleplank festet til vegg

Palleplanken på vei opp på veggen.

 

Pallevegg snart ferdig

Snart ferdig…

Jeg la to plank horisontalt for å lege en liten hylle til smånips.

Treverk med røffe detaljer

Røffe detaljer i treverket.

Pallevegg ferdig oljet

Ferdig pusset og oljet med gulvolje

 

Detaljer fra palleveggen

Flere detaljer…

 

Treverk med brennmerke

Ingen prosjekter er ferdig før jeg har brenn-merket dem….:-)

 

Ferdig pallevegg

Ferdig prosjekt!