Vi har byttet ut sofaen i stua og har dermed to store ‘sitteputer’ og rygg til overs som jeg har tenkt å gjenbruke i en hjemmelaget sovesofa.

På jentenes rom er det en slags krok som skal bli kose-/lesehjørne. Jeg skal lage en liten sofa der jeg legger de to putene (1mx1m) oppå hverandre. Understellet til denne sofaen skal kunne trekkes ut til dobbel lengde (1mx2m) og dermed bli en sovesofa/gjesteseng på 2x1 meter når putene legges etter hverandre.

Tegne først

Ved å først tegne i Google SketchUp har jeg ikke bare nøyaktige mål på materialene jeg må kappe, men jeg fant også ‘designfeil’ i den opprinnelige ideen som jeg kunne endre før jeg begynner å bygge…

Til dette prosjektet bestilte jeg en rimelig lommehulls-jigg (pocket hole jig) fra eBay for å ikke ha noen synlige skruer på utsiden av sofaen. Det er første gang jeg bruker en sånn jigg, og det gav mersmak i forhold til andre prosjekter. Enkel å bruke, og godt resultat. Jeg syntes Kreg’s jigg ble litt for dyr, så jeg gikk for en billig variant, men kanskje jeg oppgraderer etterhvert?