Et par mindre Gjør-det-selv prosjekt:

Batteridispenser

Gjør-det-selv batteridispenser

I alle år har jeg hatt batteriene mine liggende i en boks i kjelleren. Når jeg trenger et nytt, vet jeg hvor jeg skal gå for å finne det. Men mer enn én gang har jeg oppdaget at jeg selvfølgelig var tom for akkurat dét batteriet jeg trengte…

Grunnen til at jeg legger ut et bilde av denne dispenseren er for å dele tipset om at du kan få et smertefritt batteri-liv ved å lage noe tilsvarende… Når jeg trenger et nytt, ser jeg med en gang hvilken type det begynner å bli lite av, og da kan jeg bare sette det på handlelista.

Det er sikkert mange måter du kan designe noe lignende, men jeg hadde en liten bit plexiglass liggende, så derfor ble det denne modellen. Har du laget noe tilsvarende Gjør-det-selv, må du gjerne dele lenke i kommentarfeltet nedenfor.

White-board-tusj-holder

Gjør-det-selv white board-tusjholder

På kjøkkenet har vi en white board-tavle som fungerer som en kommandosentral. Her skriver vi handleliste, noterer avtaler for uka som kommer, jentene tegner et smilefjes eller en strek-dame og jeg har listet opp pågående prosjekter sånn at ‘sjefen’ kan prioritere dem 🙂 (helt sant)
Men tusjene har hengt på ‘halv åtte’ i en utslitt plastlomme etter en tegnestift som faller ut hele tiden… Det var på tide å oppgradere et prosjekt til et pri 1 Gjør-det-selv…
Til denne holderen har jeg brukt en gammel skuffebunn (kryssfinér 4mm) og kappet et par strimler av en 2″x4″ som jeg har limt på plata. Raskt, enkelt og greit, men veldig deilig å endelig ha et ordentlig sted til tusjene…:-)

Fronten-ut-bokhylle

Gjør-det-selv bokhylle

For noen måneder siden fant jeg en annonse på Finn.no der noen gav bort en haug med heltre hylleplater. Disse blir garantert utgangspunkt for flere Gjør-det-selv prosjekt, men her brukte jeg én som bakplate i en bokhylle med bokfronten ut.
Jentene har en lesekrok og der er det greit at de ser hvilke bøker de har innenfor rekkevidde. Jeg laget derfor denne enkle hyllen som jeg tror fungerer for formålet.